Godt at vide

For at få dig til at føle dig godt tilpas ombord, har vi samlet en række vigtige og praktiske informationer om livet ombord.

Børnepasning

For børn og unge mellem 2 og 17 år tilbydes gratis fælles-pasnings- og underholdningstilbud opdelt i 3 aldersgrupper (i oplyste åbningstider). Alle tilbud udføres af engelsksproget specialuddannet personale.

Cunard Mareel Wellness and Beauty

Afslapning, ro, fordybelse samt fokus på krop og sjæl er grundpillerne i Cunards prisvindende – og ultimativt lækre – spa og fitnesscenter. Cunards Mareel Wellness and Beauty er kendt for sit dygtige og professionelle personale.

Palleten af sofistikerede specialbehandlinger spænder bredt fra ansigts- og kropsbehandlinger til afslappende spa-ritualer, der alle håndhæver den legendariske service og stolte tradition, som Cunard har repræsenteret i mere end 175 år. Cunards elegante spa og fitnesscenter tilbyder ud over de mange unikke behandlinger et prægtigt fællesområde – en oase, hvor man dagen lang kan lade kroppen op, slappe af og læse en god bog, mens man nyder den betagende himmel og havudsigt.

Dresscode

I løbet af dagen anbefales afslappet påklædning (herunder shorts, elegante jeans, osv). I hovedrestauranterne og specialrestauranterne er badetøj og shorts ikke tilladt. For mange gæster er et af højdepunkterne på Cunards skibe de elegante aftener ombord, og selvom dresscodes konstant er under forandring med friere stil, respekterer Cunard fortsat de klassiske britiske traditioner, hvor påklædningen er en væsentlig del heraf. Det er således et af de få steder, man kan lufte de lange kjoler og fine smykker, eller blot opleve tidlige tiders festlige aftener.

Skibene arrangerer varierede tema-aftener (White & Black ball, Ascot ball osv.), hvor man efter middagen kan fortsætte med dans i de imponerende ballrooms med verdenshavenes største Big Bands.

På de transatlantiske crossings er der flere “formal evenings” end på almindelige cruises, og hver aften vil således have en defineret dresscode fra ca. 17.30 gældende for ophold alle andre steder end i buffetrestauranterne.

Der er 3 varierende dresscodes om aftenen:

Formal: Smoking og/eller mørkt jakkesæt og slips til mænd, samt festlige eller elegante kjoler til damerne

Informal: Skjorte og jakke til mænd (intet krav om slips), samt cocktailkjoler til damerne

Casual: Ingen krav til jakke eller slips – f.eks. lange bukser, skjorter, nederdele, jumpsuits, men ingen jeans, shorts eller t-shirts

Dresscode vil fremgå af dagens program ombord og også fremgå af det program, man modtager sammen med sine billetter. Hvis du foretrækker afslappet påklædning, er buffetrestauranterne, Lions Pub og den gratis roomservice alternative muligheder

Drikkepenge

Drikkevarer er ikke inkluderet i krydstogtprisen. Pr. april 2019 tilskrives følgende drikkepenge pr. person pr. dag, der fordeles mellem skibets besætning:

Britannia & Britannia Club-kahytter: 11,50 US$
Princess & Queens Grill-kahytter: 13,50 US$

Naturligvis kan niveauet af drikkepenge reguleres efter eget valg. Hvis man mod forventning ikke er tilfreds med servicen ombord, kan beløbet frit reduceres, ligesom man kan undlade at betale overhovedet.

Fly og hotel

Som generalagent for Cunard har vi forhandlet meget attraktive hotel- og flypakker, der kan benyttes i forbindelse med en Cunard-booking – f.eks. i forbindelse med en af de berømte crossings.

Internet

Internet-forbindelse kan købes ombord, hvor man kan få oplyst, hvilke internetpakker, der tilbydes. Det skal bemærkes, at internet via satellit er dyrt og langsommere end normalt. Større filer, downloads samt streaming fungerer normalt dårligt, men almindelig størrelse e-mails kan sendes og modtages. Det anbefales at skrive sine mails, og så sende når der er forbindelse, så man undgår at bruge sin forbindelse til at skrive. På krydstogter i Middelhavet og i EU anbefales det, hvor der er forbindelser til sendemaster i land, at benytte GSM, da det både er billigere og hurtigere.

Man kan få hjælp og rådgivning i skibets computercenter “ConneXions”, hvor der også er computere til rådighed.

Roomservice

24 timers gratis roomservice er tilgængelig under hele rejsen (bortset fra om morgenen på afstigningsdagen). Menukort samt ordreformular til morgenmad forefindes i kahytten.

Rygning ombord

Alle offentlige rum samt kahytter og balkoner er ikke-ryger-områder. Rygning er kun tilladt i dertil indrettede områder på dæk og indenfor.

Drikkevarepakker

Cunard har en række forskellige drikkevarepakker, der kan tilkøbes. Pakkerne tilkøbes ombord og er gældende for hele krydstogtet. Alle priser er i US$.

Soft Drinks Option indeholder sodavand og udvalgte varianter af frugtsaft. $10 pr. gæst pr. dag.

Speciality Hot Drinks indeholder specialkaffe, te og varm kakao. $15 pr. gæst pr. dag.

Premium Soft Drinks indeholder sodavand, vand på små flasker, friskpresset juice, alkoholfrie cocktails, specialkaffe, te og varm kakao. Derudover gives 20% rabat på alle alkoholfrie drikke, der ikke er inkluderet i Premium Soft Drinks-pakken. $29 pr. gæst pr. dag.

Beers, Wines, Spirits Option indeholder vin i glas, spiritus, likør og cocktail, der koster op til $11 pr. styk samt alt i Premium Soft Drinks-pakken. Derudover gives 20% rabat på visse drikkevarer, der koster over $11 pr. styk. $69 pr. gæst pr. dag.

Wine Collections giver dig mulighed for at sammensætte dit eget udvalg af vine fra hele verden. Du vælger enten 6, 12, 24 eller 48 flasker. Alle vine er nøje udvalgt af Cunards sommelier. Fra $299

Tryghed og sikkerhed

Når du booker et krydstogt (eller en krydstogtspakke) via en af Cunards danske agenter, opnår du den størst mulige tryghed og sikkerhed, garanteret af Dansk Rejsegaranti Fond, og således er du ikke blot beskyttet økonomisk ift. dit krydstogt. Booker du et cruise inklusive “fly- og hotelpakke”, er du 100 % økonomisk sikret imod de problemer, der kan opstå som følge af annullerede eller forsinkede fly. Du har også den fordel, at du kan få fat i os, hvis vi ikke allerede har kontaktet dig. Endelig rejser du i henhold til den danske pakkerejselov, hvilket giver dig betydeligt flere fordele end mange andre landes lovgivning, f.eks. i forhold til kompensation for uforudsete ændringer i din sejlplan mv. Endelig er du sikret en ret til at indbringe eventuelle klager eller uenigheder for pakkerejseankenævnet, såfremt du er uenig med os eller rederiet.

Valuta / Betalingsmåder / Kreditkort

Den officielle valuta ombord er amerikanske dollars (US$). Ved ombordstigning registreres dit pas, depositum eller kreditkort, og der udleveres et personligt ID-kort (tilknyttet en ombord-konto). Forbrug ombord kan kun betales med ID-kortet.

Alt forbrug tilskrives det oplyste kreditkort, og man modtager et kontoudtog og faktura den sidste morgen ombord. Følgende kreditkort accepteres: Visa, MasterCard, Diners Club, American Express. Hvis man ikke ønsker at angive kreditkortoplysninger, kan man stille et depositum på 300 US$ (pr. april 2018). Bruger man mere, skal tilsvarende indbetales.

Inkluderet ombord

Følgende er indeholdt i krydstogtprisen:

 • Ophold ombord i valgt kategori
 • Mousserende vin/champagne til velkomst
 • Alle måltider ombord; Morgenmad, frokost og middag i den allokerende hovedrestaurant (fast bord og spisetid i Britannia), britisk afternoon tea, buffet, snacks, kaptajnens cocktailparty (på cruises af minimum 5 overnatninger)
 • Drikkeautomater til selvbetjening døgnet rundt (kaffe, te, vand, juice)
 • Roomservice 24 timer i døgnet (bortset fra sidste morgen ombord)
 • Dagligt udvalg af underholdning ombord (teater, shows, biograf-film, koncerter, live bands etc.)
 • Varierede kurser og foredrag ombord
 • Pools (undtagelse: pools i spa-området), fitnesscenter og bibliotek
 • Bagageservice under ombordstigning og afstigning mellem krydstogtterminalen og din kahyt/suite
 • Havneafgifter og skatter
 • En række ekstra benefits er gældende for de større suiter

Loyalty Club – Cunard World Club

Passagerer, der regelmæssigt rejser med Cunard, bliver automatisk medlem af Cunard World Club og får attraktive fordele. Man bliver medlem efter afslutningen af første krydstogt. Jo oftere man rejser med Cunard, jo flere fordele får man. Fordele omfatter specialtilbud og rabatter, gratis internetpakker, foretrukken ombord- og afstigningstidspunkt eller en invitation til cocktailparty.

Niveauet svarer til antallet af krydstogter med Cunard eller antallet af overnatninger, man har optjent ombord:

Silver Level

Efter det første krydstogt:

 • Særtilbud og rabatter
 • Særlige fordele ombord
 • Magasiner

Gold Level

Efter det andet krydstogt eller 20 nætter til søs:

 • Alle fordele ved Silver Level
 • Nål (tildeles under første krydstogt efter at have opnået Gold Level)
 • Internetpakke (2 timer)
 • Invitation til cocktailfest ombord (på krydstogter fra 5 overnatninger)

Platinum Level

Efter det syvende krydstogt eller 70 nætter til søs:

 • Alle fordele ved Gold Level
 • Nål (tildeles under første krydstogt efter at have opnået Platinum Level)
 • Yderligere internetpakke (2 timer)
 • 20 % rabat på rengøringsservice
 • Foretrukken ombordstigning i New York og Southampton
 • Eksklusivt afstigningsopholdslokale
 • Gratis vinsmagning
 • 10 % rabat på Cunards White Star bagageservice
 • Invitation til senior officer party (på krydstogter fra 5 overnatninger)

Diamond Level

Efter det femtende krydstogt eller 150 nætter til søs

 • Alle fordele ved Platinum Level
 • Nål (tildeles efter at have nået Diamond Level)
 • Yderligere internetpakke (4 timer)
 • Foretrukken afstigningstidspunkt
 • Gratis måltid på en af de alternative restauranter (på krydstogter fra 5 overnatninger; reservation kræves; Cunard afholder alle omkostninger inklusive serviceafgifter på 15 % for en smagsmenu på “Todd English Restaurant” eller “Veranda Restaurant” til frokost – eller på “Kings Court” eller “Lido Restaurant” til middag).

For at nyde fordelene skal du angive dit medlemsnummer ved reservation. Medlemskabet kan ikke overføres til andre passagerer. Alle fordele er afhængige af tilgængelighed og kan ændres med kort varsel.